About us

About us

All about healthy food and lifestyle

Roxana & Maaike zetten een totaalconcept neer waarin alles samenkomt; het verzorgen en verwennen van lichaam en geest.

Het idee van een eetgelegenheid in combinatie met een studio waar diverse activiteiten worden gegeven sprak ons aan. Een informele sfeer met kwalitatief goed eten, dat je ook kunt meenemen voor thuis. Snelle lunch, zelfgebakken taartjes, mindfulness of yoga les volgen en niet te vergeten: de genietmomentjes zoals een high-tea of een lekker uitgebreide brunch op zondag! Maatschappelijk en duurzaam ondernemen in de horeca; het idee is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Tijdens de opleiding Cradle to Cradle, kwamen ze in aanraking met onderwerpen als recycling en het milieu. en raakte steeds meer geïnteresseerd en ben deze thema’s gaan toepassen in de horecabedrijven waar ze werkte.

Duurzaam ondernemen met een maatschappelijke insteek.

dat is onze verantwoordelijkheid. Niet alleen in ons persoonlijke leven, maar ook als ondernemer moeten wij streven naar een gezonde leefomgeving. Voor nu en in de toekomst.

We willen met FLINK aan andere ondernemers laten zien dat je duurzaam en klimaatneutraal kan ondernemen.

Bijna alles is recyclet in Flink ,de bar is van mosa tegels gemaakt, Muren van leem, hout uit het rembrandpark.

Door middel van workshops en lezingen willen we mensen graag samen brengen, informatie verschaffen over alles wat met een gezonde en eerlijke levensstijl te maken heeft. Mensen mogen op aanvraag ook zelf iets organiseren bij Flink.

 

Er komt steeds meer horeca waar het verhaal van het product ertoe doet. Waar de kok met pure smaken en echte producten kookt. Waar oude technieken en ambachten weer floreren, voedsel weer van lokale leveranciers afkomstig is en waar de beperkingen van de seizoenen juist de krachten zijn van het menu.

Iedereen die al op deze manier met voedsel bezig is weet dat dit niet iets is dat snel zal overwaaien. Juist omdat het leven van steeds meer mensen steeds minder in contact lijkt te staan met de ritmes van de natuur, is er meer behoefte dan ooit om die verbinding weer te vinden. En dus gaat deze beweging richting authenticiteit niet alleen over voedsel maar over een totaalplaatje, lichaam en geest.

Bij flink kan je terecht voor ontbijt, lunchen en borrelen er zit ook een studio, Een hele bijzondere met leem op de muur en kurk op de vloer, daar kan je een yoga les volgen maar we bieden ook mindfulness of kinderyoga aan.

Flink staat voor ontmoeting, inspiratie en gut eten en opent haar deuren in de eerste klimaat neutrale wijk van Amsterdam, er is een terras op het zuiden en aan de overkant staat een kas gebouwd uit de kozijnen van de afgebroken huizen waar Flink nu staat. In deze kas ga ik samen met buurtbewoners groenten verbouwen. Er zullen kook workshops gegeven worden, er komt een modder keuken voor de kleine kinderen.

Flink heeft een menu waarvan de hele dag besteld kan worden; bestaande uit sapjes, bowls, sandwiches, taartjes en gezonde snacks. Deze kleine, maar vooral smaakvolle kaart is seizoensgebonden. De gerechten van de menukaart zullen ook geschikt zijn om mee te nemen.

Zoveel mogelijk biologisch, lokaal of fair rade een deel van het menu is geïnspireerd op de mediterrane en de Arabische keuken.

Flink is rietloos

 

Our Mission

LIFESTYLE + WELLBEING

SUSTAINABILITY + GARDENING

Minder afval is een streven, kliekjes mee naar huis nemen mag dus. Als je liever thuis eet neem je gewoon je hele maaltijd mee in de biologisch afbreekbare bakjes.

De nadruk van de menukaart zal liggen op verse seizoens producten. De diverse gerechten hebben internationale invloeden. En er zullen vegetarische en veganistische opties zijn.

Flink zet hoog in op biologische producten en verbouwt straks waar mogelijk ook eigen ingrediënten in de kas.

Maaike Belder

Co-Founder and Head Chef

Maaike Belder

Maaike is the co-founder and head chef of Flink. She's responsible for making sure that we use the best organic ingredients and provide our customers with healthy and delicious food and drinks.

Roxana-Daniela Vas

Co-Founder and Head of Yoga

Roxana-Daniela Vas

Roxana is responsible for the Flink yoga classes. Her goal is to improve the health and spirituality of the community through innovative yoga classes for yoga lovers of all levels.

Ania Chauduri

Yoga Teacher

Ania Chauduri

With Polish - Indian background, originally from Warsaw, Poland, Ania is currently based in Amsterdam where she is involved in biomedical research. Yoga is part of her daily routine and a way of life. She received her teacher training certification in ashtanga vinyasa yoga in India. Following this, she continued her training, focusing on creative sequencing and rocket yoga. In her teaching approach she combines contemporary western knowledge with traditional approach to yoga. Her classes are challenging, but accessible to all levels and focused on helping the students to reach their fullest potential.